pondělí 17. června 2013

Spartan Race

O závodě jsem se dozvěděla z Facebooku (jak dneska taky jinak), když se o něm bavili tělochlubiči z FTVS. Koukla jsem na stránky, zdálo se to jako dostatečně bláznivej nápad, i když možná trochu moc komerční, ale co už. Aby bylo víc zábavy a nižší cena, přesvědčila jsem k účasti i další o-kamarády, reprezentovat Kotlářku na Monínec jsme se vydali ve složení:

Libor, Jirka, Šárka, MB a Simča

Sladili jsme barvy, a dokonce se nás i někdo ptal, jestli je Kotlářka nějaké fitko :). Před startem mě dost šokovali fitkáči, co si na přistaveném stroji udělali několik (desítek) shybů nebo obdobně namáhavých cviků místo aby se šli rozběhat, no chápete to?

Start je pěkně dole na sjezdovce, moderátor závodníky hecuje, ti si dodávají sílu i odvahu řvaním. No na tohle moc zvyklí nejsme, přijde mi to spíš úsměvné :). 3-2-1 stááárt! Zpestřením počátečního výběhu korytem potůčku přímo do sjezdovky jsou dýmovnice, které nás halí do černého kouře. Počáteční prďák naštěstí není dlouhý, ze sjezdovky vbíháme do lesa. Podložka je docela těžká, využíváme výhodu z orienťáků. Přelézáme klády a pořád do kopce se blížíme k prvnímu úkolu - uběhnout (nebo spíše ujít) asi 100 metrů s pytlem písku. Zjišťujeme, že holky jsou zvýhodněné (lehčí pytle), no paráda :) Pokračujeme pořád nahoru, pod vrcholem sjezdovky jsou překážky z prken - přelézt, podlézt, prolézt. Máme trénink z Ládví, žádný problém, tady je to dokonce lehčí o podpůrné trámky. Na vršku sjezdovky nás čeká orání - tažení kovového rádla bahnem. To holčičí je lehký, ale kluci s tím mají docela problém. Libor předjíždí několik rambo-fitkáčů a my se smějeme. 


Dál nás čeká úsek, o který to máme prodloužené proti sobotnímu sprintu. Začínají pravé bahenní orgie, opět využíváme o-dovedností a z kopce předbíháme spousta chlapů, kteří to nesou dost nelibě. Přemítáme, jestli pořadatelé pouští na cestu vodu někde z vrchu nebo je jí po povodních prostě tolik. S touhle částí si pořadatel nedal moc práce, jediný úkol je pneumatika - holky převracejí a kluci nesou asi 10 metrů, a pak přeběh pneumatikového pole. Šárka vynalézá způsob jak deprivovat ostatní závodníky. Předbíhá chlapy, kteří už jsou dost hotoví a pak se k nám vrací zpět. Výjimkou nejsou dotazy jako: "Čím tu vaší kamarádku dopujete?"

Přibíháme znova na vršek sjezdovky, dáváme občerstvovačku a jdeme šplhat. Holky to mají lehčí o uzly, takže pohoda, i když MB sklouzává a dává si prvních 15 angličáků. Libor bohužel taky, což pro něj znamená angličáků 30. Opět následuje delší běžecká část proložená prolézáním lan, přelézáním sítě a dalšími přírodními překážkami. Podcenila jsem snídani a od žaketu mě zachraňuje tyčinka od MB. Než skočíme do bahnitého rybníka, dopřáváme si ještě hroznový cukr. U rybníka sušíme ruce na ručkování, je povoleno lézt i horem, čehož s Šárkou využíváme a jdeme na jistotu. Opět nás čeká výběh na sjezdovku, ale už se blížíme k cíli. Musím říct, že nohy už se mi docela pletou. Pod mostem máme za úkol v sedě vytáhnout a spustit traverzu, oddechovka před nejhorší překážkou závodu: plazení bahnem s šutrama pod ostnatým drátem. Je to dost dlouhý a kameny se nemilosrdně zakousávají do loktů a kolen. I tak   jsme výrazně rychlejší než většina kolem. Hned po plazení je traverz na lezecké stěně - ta je celá od bahna a chyty jen navrtané kvádry, takže bez šance a stejně jako všichni okolo děláme angličáky. 



Sbíháme po sjezdovce, slajdujem do nechutné jámy s vodou, pomocí lan přelézáme šikmou zeď a jdeme házet oštěpem. Netrefujeme se nikdo a zase angličákujem. Pak už zbývá jen přeskočit ohňovou hranici a proběhnout mezi gladiátory. Paráda, jsme doma za 1 hodinu a 53 minut. Musím uznat, že to byla docela sranda, užili jsme si to díky tomu, že jsme šli spolu jako tým. Rozhodně to ale nebyl nejtěžší závod, co jsem kdy šla a Libor se mnou po nedělní klasice v Sedmihoří taky souhlasil :) Jako trénink super!














Výsledky komplet - 337.-341. místo, holky 15.-17. a týmy - 38. místo. Na stránkách Spartana je také odkaz na mapu závodu. Pěkné video natočil Filip Němeček, který se celou dobu pohyboval kolem, vřele doporučuju!
Kotlíci po závodě

Žádné komentáře:

Okomentovat