neděle 17. listopadu 2013

HROB 2013

Po loňské zkušenosti s Radimem jsem si řekla, že mě nebaví vlát za klukama a radši bych šla letos s holkou, pokud vůbec... Na klasice jsem to vykládala Ivče a vyskytla se u toho Vlaďka Hrstková a říkala, že by hrob ráda šla, ale nemá s kým...  A tak vznikl tým Poprvé spolu :) Slíbily jsme si, že do závodu pěkně potrénujeme, abychom to přežily... Z mého tréninku bylo jako vždy prd, vlastně ani nevím proč. A poslední týden jsme se soustředila hlavně na to, abych se dala po VRAHovi aspoň do relativně použitelného stavu. To se docela povedlo, před závodem už mě bolel jen úpon hemstringu pod pravým kolenem :)

Sobotní závod začíná tradičně skorelaufem, aby se startovní pole trochu roztrhalo. Podobně jako mnoho týmů volíme strategii nejprve vzít kontroly nejvzdálenější od cíle a následně sbírat kontroly směrem k 1. kontrole části s povinným pořadím. Na kontrole 100 jsme společně s Jindrou a Evákem a máme dilema v jakém pořadí vzít kontroly 102 a 103. Rozhodujeme se, že ušetříme nějakou vzdálenost a jako první bereme 103 a potom šplháme na vrcholovou prémii 102. Postup na kontrolu 110 je celý z kopce, ale kolmo na všechny cesty. Bohužel je terén dost neprostupný a na J+E, které šly opačně, ztrácíme asi 3 minuty. V povinné části ale holky znovu dobíháme po jejich chybě na 3. kontrole.
U druhé občerstvovačky (foto tichym)
U druhé občerstvovačky (foto tichym)









Do cíle už se nic zajímavého neděje, dobíháme společně na 1. a 2. místě, 25 minut před dalšími dvojicemi. Sobotní etapa byla docela krátká, "jen" 2,5h 21,5km.


Sobotní mapa
V sobotu v cíli (foto Radim Hošek)
V sobotu odpoledne jsme se vydali na KPČ do Stezky korunami stromů.





A taky do Cisterciáckého kláštera ve  Vyšším Brodě. Komplet fotky na rajčeti.

.











V neděli se probouzíme do upršeného rána a po vydatné snídani míříme na start. Vybíháme na trať, holky v závěsu za námi. První kontrola v pohodě, druhou malinko přebíháme, ale jen menší klička. Holky pořád v patách.. Trojka je vrcholová prémie a holkám trochu cukáme. Na čtyřku ale špatně odbočujeme na rozcestí a přidáváme si 100 výškových metrů a ztrácíme na nejlepší 10 minut :(. Na K4 vidíme J+E v protiběhu asi 3-4 minuty před námi a po cestě na 6 je do kopce zase dotahujeme.. Je vidět, že máme vyšší rychlost. Teď to chce hlavně jít všechno na jistotu a nekazit.. Další kontroly jsou v pohodě, na občerstvovačce po cestě na K10 trávíme docela hodně času, je to poslední jídlo.. 
K10 - tady ještě o 15 minut vedeme 
Foto tichym









K11 je zrádná, ve svahu, snažíme se to hlídat, ale není čeho se chytit. Kolem žádné další týmy, co by nám pomohly. Kontrolu nadbíháme a přebíháme a než ji najdeme, ztrácíme 15 minut. Při odběhu vidíme Jindru a Eváka, ale taky Šárku s Dominou, které nás doběhly o 27 minut. S nimi od začátku běží chrastecké duo, takže rázem jsou první 4 týmy v 37 vteřinách. To nás tedy dost nakoplo a valíme do kopce. Opět předbíháme Hopsinky, ale druhé dvě dvojice evidentně zvolily obíhačku, takže se rozhodne na volbě. Na vrcholku kopce na rozcestí jaksi chybí cesta, po které chceme běžet, tak sbíháme terénem. Trochu se bojím, jak se pak najdeme, ale naštěstí jsme tu běžely včera, takže se na známé cestě chytáme. Střiháme to přímo k potoku, kontrola má být dolní vodopád. Klesáme podél potoka, je to takový jeden celý vodopád... Už jsme strašně nízko oproti louce na mapě, kontrola nikde. Nakonec se rozhodujeme otočit, že musí být tedy nad námi. Dobíháme až k silnici, kde se najdeme a zjišťujeme, že skutečně musí být někde dole... Potkáváme opět zmatené Hopsinky a kontrolu nacházíme pár metrů od místa, kde jsme to otočily :( A v dálce vidíme odbíhat Šárku s Dominikou a chrastecký holky. Hm super, tahle chyba nás stála dalších asi 10 minut... Ale těžko říct, která volba byla výhodnější, holky zkazily postup a taky dohledávku.. Do cíle už se nic nezmění, takže celkově 3. místo. Alespoň je příště co zlepšovat.. :) Nedělní trať už byla o něco delší 3,5h 25,5km, ale pořád výrazně kratší než loni...
Mapa z neděle
Odkaz na stránky závodu.

Žádné komentáře:

Okomentovat